Ambassadeur Midwintermarathon

De Midwinter Marathon opgericht in 1974 is het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. In 2012 werd de Midwintermarathon nog uitgeroepen tot leukste hardloopevenement van Nederland.

In 2013 hebben onze deelnemers ons evenement op de achtste plek gezet van de mooiste marathon van de wereld (bron: rateruns.com). Als ambassadeur ben ik daar natuurlijk supertrots op. Ik zie niets liever dan blijde gezichten deelnemen aan dit prachtige hardloopevenement. Hardlopers zo gezegd, of je nu heel snel loopt of minder snel, ze delen allemaal dezelfde passie en ervaren hetzelfde onoverwinnelijke gevoel wanneer ze na een intensieve inspanning de finish van een hardloopwedstrijd passeren. Of je nu directeur bent van een groot bedrijf of een timmerman, in hardloopkledij is iedereen gelijk. En dat maakt hardlopen zo’n prachtige sport.

Wist je ook dat dit evenement door alleen vrijwilligers wordt gerund? Om precies te zijn, maar liefst 400 vrijwilligers Kortom een evenement om trots op te zijn als Apeldoorner.

Deelnemers beschouwen dit evenement als één van de mooiste en ‘zwaarste’ marathon van Nederland vanwege de bosrijke omgeving en heidegebieden die in een heuvelachtig landschap worden gepasseerd. En met de Loolaan als start- en finishlocatie is het een uniek evenement waar iedereen een keer in zijn leven aan deelgenomen moet hebben.

Voor een impressie van het evenement kijk dan eens naar onderstaande sfeerfilm. Elke keer als ik het zelf bekijk, krijg ik er kippenvel van!