Even voorstellen

Biografie

Naam:

Dennis Licht

Functie: 

Ondernemer, Running Coach, Sportmarketeer, Co-commentator

Leeftijd: 

34 jaar

Woonplaats:

Beekbergen

Gezinssamenstelling:   

Samenwonend en trotse vader van dochter Maren

Ambassadeurschap: 

ASICS Frontrunner, Midwinter Marathon, Teffinside

Over mijzelf

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Dennis Licht, ex-topatleet die zich dertien maal mocht kronen tot Nederlands Kampioen hardlopen in diverse disciplines op de atletiekbaan en in het veld. Als meervoudig Nederlands Kampioen heb ik deelgenomen aan Europese- en Wereldkampioenschappen Atletiek. Met een van de hoogtepunten deelname aan het WK Atletiek in Beijing. Dankzij mijn persoonlijk record van 13:23 op de 5000 meter kwalificeerde ik me voor dat toernooi. Met die tijd schaar ik me in bijzonder rij met namen op de eeuwige ranglijst.

De passie voor hardlopen begon al op vroege leeftijd. Goed voorbeeld doet volgen zullen we maar zeggen. Mijn vader liep hardloopwedstrijden en af toe vond ik het leuk om een stukje mee te rennen. Geïnspireerd door Nederlandse topatleten Gert-Jan Liefers, Jos Hermens, Gerard Tebroke en Kamiel Maase besloot ik ook dezelfde weg te bewandelen. Dat betrekkelijke eenvoudige leven van een topatleet. Dat ik later in hun voetsporen zou treden met mijn toptijd op de 5000 meter, daar kon ik alleen maar van dromen.

Met dank aan mijn opleiding sportmarketing aan de Johan Cruyff University kon ik naast mijn sportieve loopbaan me ook op maatschappelijk gebied ontwikkelen. Na diverse parttime banen in de sportwereld, besloot ik na mijn carrière als topsporter een nieuw doel te stellen. Ik wilde me ooit als ondernemer van mijn eigen bedrijf gaan richten op het promoten van de loopsport- en het promoten van een gezondere leefstijl.

En nu is het dan zover en heb ik mijn eigen bedrijf, die als missie heeft mensen te motiveren en te inspireren om in beweging te komen en ook te houden. Met als ultiem doel duurzame gedragsverandering te realiseren, zodat verantwoord bewegen een gewoonte wordt en mensen bewuster worden van een gezonde leefstijl. Een uitdagend doel, maar als voormalig topatleet weet ik dat het altijd met een droom begint. En als je het kan dromen…

Sluit Menu