Dennis Licht: Over mijn duathlon-debuut en een review van de Teff Sport Bar

Komend weekend ga ik mijn debuut maken op de Duathlon in Oldenzaal. Een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd superspannend. Zeker omdat ik in de aanloop ernaar toe me niet goed heb kunnen voorbereiden. Enkele weken geleden ben ik uitgegleden op een glad wegdek, waardoor ik een lichte verrekking had opgelopen in mijn linkerhamstring. Net op het moment dat ik mijn eerste specifiekere trainingen wilde gaan doen op de fiets. Op geleide van pijn heb ik toen weer rustig opgebouwd en na drie weken kon ik eindelijk weer mijn schema oppakken. Ach ja, zo gaat het nu éénmaal met trainingsprogramma’s. Het is nooit een weg zonder obstakels. Het gaat er meer om hoe je ermee omgaat. Ik ben blij dat ik geluisterd heb naar mijn lichaam, want ik heb geen terugslag gekend. Ik moest er nog wel helaas één fysiotherapiebehandeling meer rustdagen dan ik wilde aan wijden om er snel vanaf te komen. Dankjewel Luc Schout voor de topbehandeling.

Eerst weer het duurvermogen goed op pijl krijgen, dan de tempohardheid en dan vervolgens wat snelheid toevoegen.

Langzaam komt mijn (mid)wintervorm weer terug, maar echt tempohardheid heb ik even niet kunnen trainen. Dat moet ik ook nu nog niet doen. Eerst weer het duurvermogen goed op pijl krijgen, dan de tempohardheid en dan vervolgens wat snelheid toevoegen. Alles kost tijd en vergt geduld. Dat geldt niet alleen voor de looptrainingen, maar ook de fiets- en koppeltrainingen.

Eerst zaterdag maar eens bekijken hoe het gaat. Ik ga uitkomen voor Trican. Met Niels te Pas, Thijs Wiggers, Thomas Cremer en Nils Pennekamp denk ik dat we een zeer sterk team hebben die hoge ogen kunnen gaan gooien. Aanstaande zaterdag doen we nog wel in een iets andere formatie mee met o.a. topper en invaller Donald Hillebregt, maar dat maakt verder niet uit.

Ondertussen ben ik ook gestart met het uitproberen van een nieuw product die ik heb mogen ontvangen van mijn sponsor Teff Inside. Ik eet namelijk regelmatig producten van het oergraan Teff. Al vanaf het begin van de lancering van de producten van Teff Inside ben ik betrokken bij de ontwikkeling. Het begon allemaal met een vraag die ik had voor mijn voedingsbegeleider Armand Bettonviel .

Toen ik nog fulltime sportte op Papendal, was voedingsbegeleiding ook een belangrijk onderdeel van het proces. Armand vertelde me dat Lars Buckow van Teff Inside, gevestigd in Vianen, net bezig was met het ontwikkelen van producten waarbij de basisvoeding zou bestaan uit het oergraan Teff. Teff dat haar oorsprong kent in Ethiopië heeft verreweg de best voedingswaarden en maakt nog steeds deel uit van mijn dagelijkse voedingspatroon. Ik vind het lekker en het is gezond. En heel belangrijk. Het is basisvoeding! Geen fancy shake of supplement.

Onlangs heeft Lars van Teff Inside een nieuw product gelanceerd. Ideaal voor op de racefiets, maar ook zeker als tussendoortje of laatste gezonde snack vooraf je looptraining. Teff Inside heeft onlangs de Teff Sport Bar gelanceerd.

De reep is niet alleen functioneel, maar ook echt heel erg lekker.

Vooralsnog alleen in de smaak banaan te krijgen, maar wat geeft het. Wie lust er geen banaan? De reep bestaat niet volledig uit Teff, dan zou het veel te droog en hard worden, maar de reep is voornamelijk samengesteld uit Teff, Havermout, Quinoa en Gierst. En ondanks dat deze bar wordt aanbevolen om voor- en tijdens de inspanning te nemen bevat de bar nog altijd 5 gram eiwit per stuk. Niet slecht! Qua voedingswaarden zit deze reep hartstikke goed.

Niet eindeloos kauwen of geknoei met gesmolten chocolade en stukken noot die tussen je kiezen blijven zitten. Gewoon een zachte reep die gemakkelijk eet.

Maar smaakt het ook lekker? Jazeker. De reep is niet alleen functioneel, maar ook echt heel erg lekker. Bovendien is het mondgevoel ook prima, daarnaast opent de verpakking snel en binnen no-time heb je hem opgegeten. Niet eindeloos kauwen of geknoei met gesmolten chocolade en noten en zaden die tussen je kiezen blijven zitten of stukken reep die aan je gehemelte blijven pakken. Gewoon een zachte reep die gemakkelijk eet. Wat ik ook altijd wel fijn vind is dat de reep heel blijft in de verpakking. Dus geen geknoei met brokken reep die op je fiets uit de verpakking vallen. Kortom een goede reep.

De Teff Sport Bar is qua prijs ook nog eens vriendelijk in de aanschaf.

De Teff Sport Bar is qua prijs ook nog eens vriendelijk in de aanschaf. Per stuk betaal je €1,29 en je kunt ze ook per 12 stuks bestellen in een mooi ontworpen praktische verpakte doos voor €14,95. Bestel gerust en oordeel zelf. Wil je meer informatie over dit product check dan even de site van Teff Inside. Ook een aanrader is Teff Ontbijt en Teff Muesli. Staat bij mij standaard in de voorraadkast!

Dennis Licht

 

Geef een reactie