Editie 3: Workshop Hardlopen & Koffieproeverij met Dennis Licht

Ben jij ook zo verslaafd aan hardlopen en koffie drinken?
Ga jij ook de deur niet uit voor een hardlooptraining voordat je een zelfgemaakte espresso hebt gedronken? Speciaal voor jou organiseer ik in samenwerking met de Barista’s van Koffiehuis Schenkers Apeldoorn een hardlopen & koffieproeverij. Doe mee, meld je aan en wij beloven je een unieke en onvergetelijke ervaring!

Wat staat er op het menu?
Voordat we gaan hardlopen in de Paleistuinen van ‘t Loo gaan we vooral proeven! Er staan 10 soorten koffie klaar met bonen uit Oost-Afrika, waar de beste langeafstandslopers ter wereld vandaan komen. Maar onze koffiereis eindigt daar niet. We trekken nog een sprint naar midden-amerika en misschien eindigen we wel op een terras in Brazilië. Na het proeven stellen jullie een top 3 koffiebonen samen en worden de medailles verdeeld. Goud is het enige wat telt. De ‘gouden koffiebonen’ zullen ter plekke gebrand worden en krijgen jullie verpakt mee naar huis.

Omgekleed, en met genoeg cafeïne in je lijf, zijn we klaargestoomd voor het hardloopprogramma. Vanuit hartje centrum rennen we naar de Paleistuinen, dat is tevens onze warming-up. In de tuinen van Paleis het ‘t Loo vervolgen we het programma waar er aandacht is voor blessurepreventie en oefeningen voor het verbeteren van je lichaamshouding- en looptechniek. Beginners, gevorderden en zelfs wedstrijdlopers gaan met voldoende inspiratie naar huis. Aansluitend doen we een kort intervalprogramma door de prachtige tuinen van het Paleis. Wanneer we ‘uitgerend’ zijn, en onze bonen zijn gebrand, lopen we samen weer rustig terug om het derde gedeelte van het programma te volgen.

Onder leiding van latte-art-specialist en Barista Hugo van Duivenboden volgt er een demonstratie met een stuk theorie. Hij leert jullie hoe je de ‘perfecte espresso’ zelf kunt zetten. Tijdens deze demonstratie laten we jullie proeven hoeveel invloed het zetten van koffie heeft. We laten je een zure, bittere en uitgebalanceerde espresso proeven, gemaakt van de jullie zelf gekozen, gouden koffiebonen. Uiteraard is er ruimte voor al jullie vragen over koffie en hardlopen!

Wat kost dat?
De hardlopen & koffieproeverij kost in totaal €42,-. Dit bestaat uit een proeverij, demonstratie, hardloopclinic, entreekaart voor de Paleistuinen en 250 gram versgebrande koffiebonen en vele diverse espresso’s en cappuccino’s.

Datum, tijd en locatie?
Zie hieronder.

3 gedachten over “Editie 3: Workshop Hardlopen & Koffieproeverij met Dennis Licht

  1. hoi Dennis,

    nog bedankt voor je leuke en inspirerende verhaal gisteren tijdens het Runcafé Arnhem!
    Je gaf toen ook aan dat er 2 data gepland staan voor de workshop Hardlopen en koffieproeverij. Ik kan de data helaas niet op de site vinden. zou je me deze kunnen toesturen?
    alvast bedankt,

    groeten Pierre

Geef een reactie