Runningcamps

De Veluwe is het grootste aangesloten natuurgebied en tevens het grootste stuwwalgebied van West-Europa. De veelvoud aan bos- en fietspaden maakt het een walhalla voor hardlopers om erop uit te trekken voor een heerlijke rustige lange duurloop.

De Veluwe biedt de meeste overnachtingsmogelijkheden van Nederland. Hostels, hotels, vakantiewoningen en bungalows. Voor ieder wat wils! In samenwerking met o.a. AV’34 Apeldoorn, FSG Campus, en Hotel- en congrescentrum Papendal bieden wij u de mogelijkheid om de organisatie en zorg van uw trainingskamp uit handen te nemen. U boekt alleen een vliegticket, of regelt het transport naar locatie, de rest regelen wij conform uw wensen. Kortom een trainingskamp op maat!

Indoor- en outdoor trainen op de beste atletiekbanen van Nederland
AV’34 Apeldoorn en Omnisport Apeldoorn bezitten beiden over de beste atletiekaccommodaties van Nederland. De lokale atletiekvereniging is eigenaar van de 10-laans en 8-baans rond tartan atletiekbaan die voldoet aan de eisen van de IAAF. Dat betekent dat op termijn op deze atletiekbaan ook internationale wedstrijden georganiseerd kunnen gaan worden. Bovendien is de atletiekbaan voorzien van een kunstgrasbaan, zodat ook in wintertijd altijd getraind kan worden, mocht het onverhoopt glad worden door sneeuw- of ijzel. Apeldoorn is een Open Club en daarom bieden zij de gelegenheid aan gasten om tegen een kleine bijdrage overdag te kunnen trainen.

Nabij het centrum van Apeldoorn is het Omnisport gelegen. Omnisport Apeldoorn wordt geëxploiteerd door Libema B.V. uit Zwolle. Buiten de verenigingstijden en evenementen is het mogelijk om in overleg met de exploitant te komen trainen op deze top indooratletiek-accommodatie. Er kan zowel beneden in de catacombes als op de 200 meter ronde-baan, tegen betaling getraind worden.

Top of the bill atletiekaccommodatie van AV’34 Apeldoorn.

Verblijfsmogelijkheden
Er zijn diverse plekken waar er overnacht kan worden. Afhankelijk van uw budget bekijken we samen met welke opties tot de mogelijkheden behoren. Voor grotere groepen en korte verblijven raden wij u aan om gebruik te maken van het Stayokay Hostel in Apeldoorn, wat op wandelafstand ligt van de atletiekaccommodatie van AV’34 Apeldoorn. Tevens ligt deze accommodatie midden in het bos, dus perfect om direct vanuit de deur te starten met uw training. Mocht u een luxer verblijf willen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Gaat u meer voor de Olympische ervaring en inspiratie dan kunt u (full-board) verblijven in Hotel- en Congrescentrum Papendal.

Prachtige onverharde en verharde wegen op de Veluwe waar je urenlang kunt hardlopen. En als je geluk hebt ook nog wilde dieren zult spotten.

Fitnesscentrum
Als u gebruik wilt maken van een fitnesscentrum in Apeldoorn of Arnhem, dan zijn er twee mogelijkheden. In Apeldoorn kunt gebruik maken van Sportschool Club de Pellikaan. Voor topatleten is het mogelijk, in overleg met Sportcentrum Papendal, om gebruik te maken van Olympische Sporthal. Anders is er een mogelijkheid voor een gym in het hotel- en congrescentrum.

Bereikbaarheid van locaties
Alle locaties zijn uitstekend te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Het Station van Apeldoorn ligt op 72 minuten reistijd van Schiphol Airport en slechts 85 minuten rijden van Düsseldorf Airport.
Voor Arnhem geldt dat ongeveer hetzelfde qua reistijd.

Langdurige verblijf, kies voor FSG Campus
Internationale studenten of topatleten die een langdurige periode (bijvoorbeeld een maand of langer) in Nederland willen verblijven kunnen bij de FSG Campus in Apeldoorn terecht. DE FSG Campus heeft alle faciliteiten die een topatleet wenst. Er zijn sportmedische faciliteiten aanwezig, waar eveneens inspanningstesten uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn er op de campus een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, maar ook een krachtruimte voor oefeningen en therapie. De kamers zijn basic ingericht, maar van alle gemakken voorzien. Voor studenten biedt de FSG Campus diverse opleidingen aan, zoals internationale sportstudies, talenstudies en Nederlandstalig Voortgezet Onderwijs.

 

Informatie aanvragen
Wilt u meer informatie over de Veluwe Runningcamps, neem dan contact via het contactformulier op deze website en ik neem zo spoedig mogelijk met u contact op.