Workshop Hardlopen & Koffieproeverij

Ben jij ook zo verslaafd aan hardlopen en koffie drinken? 
Ga jij ook de deur niet uit voor een hardlooptraining voordat je een zelfgemaakte espresso hebt gedronken? Speciaal voor jou organiseer ik in samenwerking met de Barista’s van Koffiehuis Schenkers Apeldoorn een hardlopen & koffieproeverij. Doe mee, meld je aan en wij beloven je een unieke en onvergetelijke ervaring!

Diverse uitgesproken koffiesoorten ruiken, proeven en beoordelen op mondgevoel en afdronk

Wat staat er op het menu?
Voordat we gaan hardlopen in de Paleistuinen van ‘t Loo gaan we vooral ruiken en proeven, en nog meer ruiken en proeven! Er staan 10 soorten koffie klaar met bonen uit Oost-Afrika, waar de beste langeafstandslopers ter wereld vandaan komen. Maar onze koffiereis eindigt daar niet. We trekken nog een sprint naar Azië en misschien eindigen we wel op een terras in Brazilië. Na het proeven stellen jullie een top 3 koffiebonen samen en worden de medailles verdeeld. Goud is het enige wat telt. De ‘gouden koffiebonen’ zullen ter plekke gebrand worden en krijgen jullie vers gebrand en verpakt mee naar huis.

Omgekleed, en met genoeg cafeïne in je lijf, zijn we klaargestoomd voor het hardloopprogramma. Vanuit hartje centrum rennen we naar de Paleistuinen, dat is tevens onze warming-up. In de tuinen van Paleis het ‘t Loo vervolgen we het programma waar er aandacht is voor blessurepreventie en oefeningen voor het verbeteren van je lichaamshouding- en looptechniek. Beginners, gevorderden en zelfs wedstrijdlopers gaan met voldoende inspiratie naar huis. Aansluitend lopen we nog een ronde door de prachtige tuinen van het Paleis.

Wanneer we ‘uitgerend’ zijn, en onze bonen zijn gebrand, lopen we samen weer rustig terug om het derde gedeelte van het programma te volgen.

 

Hardlopen in en rondom de Paleistuinen.

 

Onder leiding van latte-art-specialist en Barista Hugo van Duivenboden en bonenexpert Jos Kampkuipers volgt er een demonstratie met een stuk theorie over de graadmaling, doorlooptijd van water en nog veel meer. Hugo leert jullie hoe je de ‘perfecte espresso’ moet zetten. Tijdens deze demonstratie laten we jullie proeven hoeveel invloed het de maalgraad van de bonen en de doorlooptijd van water op de smaak van koffie heeft. We laten je een zure, bittere en uitgebalanceerde espresso proeven, gemaakt van de jullie zelf gekozen, gouden koffiebonen. Uiteraard is er alle ruimte voor al jullie vragen over koffie en hardlopen, want wij houden graag interactief! Koffie brengt namelijk een hoop gezelligheid met zich mee.

 

Wat kost dat?
De hardlopen & koffieproeverij is de voor prijs van een marathon (€42,-). Dit bestaat uit ontvangst met diverse koffiesoorten, de daadwerkelijke proeverij,  een demonstratie, hardloopclinic, ticket voor de Paleistuinen en 250 gram vers-gebrande koffiebonen van het merk Bosbrand die jullie mee naar huis krijgen. Gewoon als herinnering, als cadeau!

Geïnteresseerd?
Wacht niet te lang met aanmelden want er is heel veel interesse. We hebben voor maximaal 20 personen plek, dus reserveer snel! E-mail je reservering naar info@dennislicht.nl. En dan plannen we samen een datum! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Workshop Hardlopen & Koffieproeverij

Geef een reactie