1 jaar Loop Expertisecentrum Apeldoorn: een terugblik!

Midden in de coronacrisis een Loop Expertisecentrum opstarten? Wie doet dat nu? Wij dus. Ik niet alleen, maar samen met Johann de Jong, eigenaar van Fysiotherapiepraktijk Isokin in Apeldoorn. We hadden al in 2019 het idee gevat om een eigen ruimte in gezondheidscentrum Jean Monnet Park te ontwikkelen helemaal (in)gericht op de hardloper. Alleen corona was in de eerste golf even spelbreker maar gaf ons tijd om het idee van een Loop Expertisecentrum verder vorm te geven. Gelukkig kregen we in die tijd ook medewerking in ons plan van de verhuurder om de voormalige opslagruimte in het gezondheidscentrum om te toveren tot een trainingsruimte voor loopanalyses, inspanningstesten, persoonlijke training en voor kleine groepen zoals ons runningteam ‘Dennis Licht | Running Academy.

Dus stonden we 1 januari 2021 met onze klusbenodigheden – bijna 4 maanden lang nagenoeg elke avond en vele weekenden met onze hamer en kwasten in de handen – om onze droom in dienst van de hardloper te verwezenlijken. Het was een bijzonder tijd, omdat onze werkzaamheden als ondernemer met alle coronamaatregelen erbij ook gewoon door gingen. En dat in een onzekere tijd. Maar zoals een bevriende klant tegen mij zei die ook ondernemer is. Je moet investeren op de dieptepunt van een crisis, dan kom je er alleen maar beter uit. Heb vertrouwen, volg jullie droom! En zo geschiedde.

We werden als ondernemer gevraagd om heel erg flexibel te zijn met al die coronamaatregelen waar soms geen peil op te trekken was, maar ik kan zeggen, dat het ons is gelukt! In juli vorig jaar vond de officiële opening plaats en sindsdien hebben we al honderden klanten mogen helpen en hebben we onze diensten kortgeleden uitgebreid met een VO2-Max inspanningstest. Onder die klanten zaten hele bijzondere, als ook bedrijven die investeren in vitaal personeel, zoals de brandweerlieden die een webinar looptechniek volgden waarvan een deel live aanwezig was tijdens een 24-uurs dienst, Zaten ze daar in hun werkkledij met de brandweerwagens op onze stoep geparkeerd. Onvergetelijke mooie ervaringen. Een jaar verder en al zo vol mooie anekdotes en succesverhalen, die we misschien maar vaker moeten gaan delen.

Afijn, als Loop Expertisecentrum zijn we levensvatbaar en runnen we een gezond bedrijf. Zijn we tevreden over hoe het gaat? De basis van onze dienstverlening staat, maar het kan altijd beter. We evalueren dit met ons team en onze klanten. De komende periode gaan we werken aan onze naamsbekendheid, marketing van onze diensten en willen we ons meer focussen op small-grouptrainingen en het bedienen van beginners die professioneel begeleid willen worden. Veel mensen hebben hardlopen als eerste of tweede sport ontdekt in coronatijd en willen hier graag goed en persoonlijk begeleid bij worden. Dat is ook waar wij ons mee (willen) onderscheiden. Dat zeggende; ken jij lopers die wel hulp kunnen gebruiken? Verwijs deze mensen naar ons, zegt het voort. Mond op mond reclame is altijd de beste reclame. Hardlopers zijn altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek en een koffie.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »