ARTHUR VARKEVISSER: “IK BOEK OP ALLE FRONTEN PROGRESSIE”

Arthur Varkevisser: “Het is urgenter geworden om in mijn vrije tijd vaker en beter te gaan bewegen.”

Onder begeleiding van Dennis Licht worden twaalf hardlopers professioneel voorbereid op de acht-kilometerloop tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn (3 februari 2019). Een van de twaalf lopers in het Silvana Running Team is de 55-jarige Arthur Varkevisser. Deze week werd hij aan de tand gevoeld door het Nieuwsblad Stedendriehoek.

Varkevisser bezit al een goed getraind lichaam, maar streeft naar een gezondere leefstijl met meer beweging: “Ik heb een zittend beroep. Ook daarom is het urgenter geworden om in mijn vrije tijd vaker en beter te gaan bewegen.”

Loopscholing

Desondanks heeft de begeleidingsploeg van het Silvana Running Team relatief ‘weinig werk’ aan Varkevisser. “Ik loop wel ‘netjes’, ja, maar mijn techniek kan altijd beter. Ik had nooit eerder loopscholing gehad.”

“Ik leer nu beter mijn spieren op te rekken en langer te maken, waardoor ik op alle fronten progressie boek. Dennis Licht gaf mij een trainingsschema mee van vijf keer hardlopen per week en daar houd ik me keurig aan.”

 

 

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »