DENNIS LICHT AAN HET WOORD OVER TEFF

Dennis Licht is een voormalig Nederlands topatleet. Hij was gespecialiseerd in de midden- en langeafstandslopen. In 2011, 2015 en 2016 was hij nationaal kampioen op de 5.000 meter en in 2006 en 2011 in het veldlopen. Tegenwoordig gebruikt hij zijn kennis als oud-topsporter om anderen te motiveren en te inspireren naar een gezonde leefstijl.

“Ik weet dat je als topsporter naast dat je veel en gedegen moet trainen ook veel hebt aan goed slapen en een goede voeding. Ik heb me daar als topsporter veel in verdiept. Voeding is heel belangrijk, vooral een goede basis. Voeding moet naast brandstof voor de training je ook helpen met het herstel na een training.”

Licht kwam na veel eigen onderzoek en op advies van zijn voedingsdeskundige destijds uit bij Teff. Een volkorenmeel gemaakt van een uiterst kleine graansoort die zijn oorsprong vindt in Ethiopië. Waaraan de Ethiopische atleten Haile Gebrselassi en Kenenisa Bekele hun successen toeschreven. “Ik was op zoek naar ijzerrijke producten voor mijn hoogtestages. Die tevens de benodigde energie gaven om beter te herstellen van mijn trainingen en om het langer vol te kunnen houden. En toen kwam ik uit bij Teffinside.

Licht: “Mijn favoriete product van Teff is de pannenkoekenmix. Voeding gaat over het maken van juiste keuzes en over timing, maar het moet ook lekker zijn. De pannenkoeken bevatten langzaam verteerbare koolhydraten en caseïne-eiwitten die belangrijk zijn voor het herstel ’s nachts. Aangezien ik gek ben op pannenkoeken is dit een ideale maaltijd als herstel of een dag voor de wedstrijd.”

“Bovendien zijn ze heel vezelrijk en daardoor vullen ze goed zodat je minder wilt snacken. Voor het eerste herstel na een wedstrijd of zware training neem ik vaak de Sport Performance Powder. Deze herstelshake is speciaal samengesteld voor (top)sporters. Ondanks dat ik geen topsporter meer ben begint de dag voor mij nog vaak met een Teff ontbijt. Ik was vroeger al verzot op Brinta en Teff ontbijt is een vergelijkbaar product. Maar dan met minder zout en een veel betere graansoort.”

Lopen is volgens Dennis Licht een sport voor het leven. “Ik vind lopen nog steeds heel leuk en ben jaren zuinig geweest op mijn lichaam. De laatste zes jaar ben ik blessurevrij. Ik heb voor de komende periode de grote uitdaging om deel te nemen aan de marathon van Parijs. Daarbij is een goede voeding voor mij dus van groot belang.”

Voor degenen die een keer willen ontbijten met Teff, hierbij één van de favoriete recepten van Dennis Licht om de dag goed te starten!

Teff-Ontbijtpap

Benodigdheden:
250 ml melk
Circa 6 eetlepels Teff-ontbijt
1 banaan of diepvriesfruit naar keuze
Walnoten
1 el honing

Bereiding:
Verwarm 250 ml melk in de magnetron op 750 watt in circa 2 minuten en 45 seconden. Voeg ongeveer 6 eetlepels Teff-Ontbijt toe en mix dit met de melk. Laat even staan en voeg dan plakjes banaan of ontdooid diepvriesfruit toe. Maak je ontbijt helemaal compleet met een beetje walnoten en een eetlepel honing.

Eet smakelijk!

Producten uitgelicht

Wil jij de producten van Teff eens uitproberen? Met de kortingscode hardlopen15#sport (geldig tot vrijdag 22 maart) mogen wij 15% korting weggeven op de volgende producten van Teffinside: Teff PannenkoekenmixTeff Performance Powder ProTeff Performance PowderTeff Instant Duursport en Teff Sport Bar Banaan.

Wil je meer weten over Teff. Check dan de website teffinside.com.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »