DENNIS LICHT STOOMT SILVANA RUNNING TEAM KLAAR VOOR ACHT VAN APELDOORN

Twaalf hardlopers hebben gekozen voor een keerpunt in hun leven. Onder professionele begeleiding gaan zij trainen voor de Midwinter Marathon Apeldoorn (8 km).

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn. Dat is de komende maanden de uitdaging van twaalf ongeoefende sporters in het Silvana Running Team én hun coach Dennis Licht (13-voudig Nederlands Kampioen). De acht-kilometerwedstrijd op 3 februari 2019 is onderdeel van de Midwinter Marathon Apeldoorn.

Leefstijl
Dennis Licht gaat de twaalf uitverkoren beginners in veertien weken tijd klaarstomen. Ze krijgen deskundige begeleiding, waarbij niet alleen de algemene conditie aan bod komt, maar ook gewerkt wordt aan het verbeteren van de persoonlijke leefstijl.

Een hele reeks van partners maakt het mogelijk om gratis deel te nemen aan dit leefstijlprogramma. De hardlopers krijgen onder meer goede sportkleding en hardloopschoenen, sportmedische ondersteuning, maar ook begeleiding op het gebied van voeding, gezond leren bewegen, stress en ontspanning en natuurlijk training.

Ontspannen
Kampioen hoeven de deelnemers niet te worden, maar grote kans dat ze gaan afvallen, zich fitter gaan voelen, beter gaan slapen of zich veel beter leren ontspannen.

Bij de start van het project, afgelopen maandag, bleek dat de twaalf heel diverse doelen hebben. Dennis Licht: “De een heeft ondanks een fantastische persoonlijkheid een heel negatief zelfbeeld. Dit project vormt dan een goede stok achter de deur. Door samen de uitdaging aan te gaan is er veel meer mogelijk dan mensen zelf denken. Die kans grijpen ze met beide handen aan.”

“Een ander is ongeneeslijk ziek,” vervolgt Licht, “maar wil zich juist veel fitter gaan voelen en een halve marathon gaan lopen. Alle deelnemers zijn het zat om maar op de bank te blijven zitten. Het gaat een mooie reis worden, waarin plezier voorop staat. Daardoor ontstaat vanzelf passie en komt daarna wel de prestatie.”

Medische check bij de kick-off.

Hartslag

De eerste medische check maandagavond leverde onder meer informatie op over de huidige conditie en belastbaarheid en dat laatste is het onderwerp dat de komende weken vooral wordt opgepakt. Dat gebeurt met training van de kracht, met hardlopen en eventueel ook met wandelen.

Het team wordt ondersteund door een keur aan partners. Ook Running 20/20 zorgt voor een bijdrage in de vorm van begeleiding op het gebied van hartslagmeting. Elke twee weken zal er een themabijeenkomst plaatsvinden over zaken als voeding, schoenen en kleding, slapen en herstel, ontspanning en stress. De begeleiders, naast Licht bijvoorbeeld ook fysiotherapeuten, zullen eraan bijdragen dat alle kennis ook in de praktijk wordt toegepast.

Licht: “Ik merkte maandag dat deze groep mensen zich door ons heel erg gehoord voelt. Voor hen was het heel spannend om een brief te schrijven en zich aan te melden. Maar nu het zover is, vinden ze het zó prettig om het op deze manier te doen.”

Het team wordt ondersteund door:

Teamsponsor

Silvana Kussens & Dekbedden

Partners

Dennis Licht | Running
Isokin Training & Therapie
Bewust Vitaal
Huisartsenpraktijk van Ingen – Breugem
Running 20/20

Mediapartners

Nieuwsblad Stedendriehoek
Omroep Gelderland
Running 20/20

Suppliers
RunX Apeldoorn
AV’34 Apeldoorn
Midwinter Marathon Apeldoorn

Door: Ysbrand Visser – Running 20/20

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »