LICHT’S MOTIVATIETIP VAN DE WEEK – #1

Hoe kan ik mijn rustige duurlopen minder saai maken? Welke verschillende soorten intervaltrainingen zijn er? Hoe motiveer ik mezelf om na een drukke werkdag toch de deur uit te gaan? Wat is het nut van heuveltraining? Veel (beginnende) hardlopers zitten vol met vragen. Daarom geeft niemand minder dan ex-topatleet Dennis Licht jullie wekelijks een trainings- of motivatietip. Licht is 13-voudig Nederlands Kampioen, en zijn persoonlijk record van 13:23.00 op de 5000 meter behoort tot de Nederlandse top-5 allertijden. Met zijn uitgebreide hardloopkennis worden hopelijk veel van jullie vragen beantwoord!

Motivatietip #1: Leer omgaan met teleurstellingen en je wordt een betere atleet!

Dennis: “De Dalai Lama heeft er een mooie lijfspreuk voor: “Vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent.” Mensen die mentaal veerkrachtig zijn kunnen goed omgaan met teleurstellingen wanneer verwachtingen niet uitkomen. Ze bezitten een groeiende mindset en leren van hun fouten. Het doorzettingsvermogen dat daarbij nodig is, is niet een talent, maar een ontwikkelde vaardigheid waarmee je ‘the next step’ kunt maken in het proces naar een betere versie van jezelf. Positief zijn en positief denken helpt er zeker bij, maar realistisch zijn ook.

Als je van nature een realist of misschien zelfs een pessimist bent, is dat echt niet fout. Je bent dan misschien wel sterker in het stellen van realistische doelen. Daar waar de optimist misschien soms iets realistischer mag zijn, geldt voor de pessimist het omgekeerde. Die mag wel iets positiever zijn! Leer van je fouten, blijf geloven in jezelf, laat je inspireren door het succes van anderen (en je er niet bedreigd door voelen) en werk aan jezelf om een betere atleet te worden. Succes!”

Voorbeeld: Bij het NK Indoor in 2015 zat Dennis 1.08 seconden boven de EK Indoor Limiet op de 3000m. 3 maanden later liep hij de WK-Limiet op de 5000m!

Licht’s motivatie- en trainingstips verschijnen wekelijks op hardloopnetwerk.nl.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »