LICHT’S MOTIVATIETIP VAN DE WEEK – #2

Hoe kan ik mijn rustige duurlopen minder saai maken? Welke verschillende soorten intervaltrainingen zijn er? Hoe motiveer ik mezelf om na een drukke werkdag toch de deur uit te gaan? Veel (beginnende) hardlopers zitten vol met vragen. Ex-topatleet Dennis Licht helpt jullie vragen te beantwoorden door het delen van een wekelijkse training- of motivatietip. Licht is 13-voudig Nederlands Kampioen, en zijn persoonlijk record van 13:23.00 op de 5000 meter behoort tot de Nederlandse top-5 allertijden. Met zijn uitgebreide hardloopkennis worden hopelijk veel van jullie vragen beantwoord!

Motivatietip #2: Loop eens van A naar B

Hardlopen met de wind mee van A naar B is niet alleen een stuk comfortabeler, sowieso is het extra motiverend omdat je niet na hoeft te denken over het maken van een ronde.”

Dennis: “Het waait en regent veel de afgelopen weken. Ik heb al meerdere keren mijn frustraties geuit over het weer, terwijl ik er totaal geen invloed op heb. Op de regen kun je je nog kleden, maar aan de wind kun je weinig doen. Wat je wel kan doen is met de wind mee lopen. Zeker als je een belangrijke bloktraining voor een voorjaarsmarathon hebt gepland is het best wel een goed idee om de trein of bus te pakken en een paar kilometer verderop uit te stappen. Hardlopen met de wind mee van A naar B is niet alleen een stuk comfortabeler, sowieso is het extra motiverend omdat je niet na hoeft te denken over het maken van een ronde. Een progressieve duurloop bijvoorbeeld leent zich uitstekend voor een dergelijke trainingsvorm en wanneer je de finish kunt ruiken kun je net dat beetje extra geven. Of zal ik zeggen, is net dat ene zetje in de rug dankzij de wind? Ik zou zeggen probeer het eens uit. Je zult zien dat het een stuk makkelijker gaat.”

Licht’s motivatie- en trainingstips verschijnen wekelijks op hardloopnetwerk.nl.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »