LICHT’S MOTIVATIETIP VAN DE WEEK -#3

“Loop de energie erin in plaats van er uit!”

Hardlopen is een eenvoudige sport. Je zet het ene been voor het andere, je kan het altijd beoefenen. Je trekt je sportkleren en hardloopschoenen aan en je kunt meteen beginnen. Als je verstandig aanpakt kun je snel resultaat boeken. Of het nu gaat om je fitter voelen of een topprestatie leveren je bent al snel geneigd om er vol in te vliegen. Want wat is het lekker om na een run met je tong op de schoenen thuis te komen.

Voor veel lopers is dit de ultieme manier om met een voldaan gevoel thuis te komen. Juist die lopers, vooral beginners, zou ik willen motiveren om er vaker voor te kiezen om ook eens wat rustiger te lopen. Kortom; loop de energie erin in plaats van er uit! Schakel een paar tandjes terug, loop met de handrem erop of loop met iemand die veel minder snel is dan jij. Of loop eens met je loopgroepje op tempootje theekrans. Klets erop los en kies eens voor een easy run in plaats van een high intensity sessie. Je zult ervaren dat je er een heerlijk voldaan gevoel aan overhoudt. Succes en vooral veel plezier!

Licht’s training- en motivatietips verschijnen wekelijks op hardloopnetwerk.nl

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »