LICHT’S TRAININGSTIP VAN DE WEEK – #1

Licht’s Trainingstip van de Week – #1

Hoe kan ik mijn rustige duurlopen minder saai maken? Welke verschillende soorten intervaltrainingen zijn er? Hoe motiveer ik mezelf om na een drukke werkdag toch de deur uit te gaan? Wat is het nut van heuveltraining? Veel (beginnende) hardlopers zitten vol met vragen. Vanaf deze week starten we een nieuwe rubriek, waarin niemand minder dan ex-topatleet Dennis Licht tweewekelijks een training- en motivatietip met jullie deelt. Licht is 13-voudig Nederlands Kampioen, en zijn persoonlijk record van 13:23.00 op de 5000 meter behoort tot de Nederlandse top-5 allertijden. Met zijn uitgebreide hardloopkennis worden hopelijk veel van jullie vragen beantwoord!

Trainingstip #1: Varieer in Ondergrond

“Vermijd niet die zware heuvel of dat mulle zand, maar loop ook die stukken waar je niet goed in bent.”

Dennis: “Een leuke tip die ik wil meegeven om je training wat spannender te maken is: ‘varieer in ondergrond’. Train niet alleen op fietspaden of alleen maar in het bos. Variëren is belangrijk en goed voor je motorische ontwikkeling als loper. Vermijd niet die zware heuvel of dat mulle zand, maar loop ook die stukken waar je niet goed in bent. Laat je tempo even los of vergeet even wat je hartslagmeter zegt, Pak ook die stukken mee waar meer van je lijf (en soms ook geest) wordt verwacht. Een stuk door mul zand is een goede training voor je enkels en vraagt meer rompstabiliteit en kracht. Je wordt er uiteindelijk ook een betere loper van om te variëren in ondergrond. Mooi toch?”

Heb jij een prangende vraag voor Dennis? Stuur even een mailtje naar vrienden@hardloopnetwerk.nl en wie weet beantwoordt Dennis hem volgende keer!

Dit bericht is verschenen op www.hardloopnetwerk.nl

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »