LICHT’S TRAININGSTIP VAN DE WEEK – #4

“Het gaat niet om kwantiteit, ook niet om kwaliteit, maar om continuïteit!”

Toen ik mijn looptrainerscursus volgde en ik les over trainingsleer kreeg van sportarts John IJzerman, vond ik zijn laatste vraag aan alle cursisten heel erg treffend. IJzerman: “en wat hebben jullie nu geleerd over training?” Je zag iedereen vertwijfeld kijken. Ik kwam nog redelijk dichtbij het antwoord waar hij naar op zoek was. Dat rust de belangrijkste training is. Maar hij doelde vooral op het feit dat het niet gaat om hoeveel kilometers je loopt, hoe snel je gaat of wat dan ook. Het enige juiste antwoord: niet geblesseerd raken. Dag in, dag uit trainen en herstellen, trainen en herstellen, trainen en herstellen. Kortom het ging hem om de continuiteit. Voor mij was dat een enorme eyeopener. Ik ben sinds dat moment als loper – en als coach van lopers – veel flexibeler gaan opstellen en durf meer en meer aan te passen wanneer de situatie daarom vraagt.

Licht’s training- en motivatietips verschijnen wekelijks op hardloopnetwerk.nl

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »