META : Time : Trials

Zondag 24 april mocht ik zelf weer eens aan een hardloopwedstrijd meedoen. De META :  Time :  Trials in Malaga, Spanje. Een uniek evenement waar gesponsorde hardlopers, ASICS Frontrunners, pers, retailers, relaties uit de ASICS familie samen kwamen om deel te nemen aan deze wedstrijd. De wedstrijd stond geheel in het teken van de promotie en lancering van de METASPEED SKY+.

Ik reisde met de ambities af om weer eens een 5 kilometer onder de 15 minuten te lopen. Gezien de trainingen in de afgelopen weken ook zeker realistisch. Echter werd ik last-minute gevraagd om in de elite race bij de vrouwen te starten als tempomaker. Ik mocht tempo maken voor Olympisch topper Jill Holterman op de 10 kilometer. Deze wedstrijd zou anderhalf uur eerder starten. Uiteraard heb ik ja gezegd.

Foto: VSM Photoevents

 

Als oud atleet weet ik hoe waardevol het kan zijn om een pacer tot je beschikking te hebben. En zelf geeft het mij net zoveel voldoening om dienstbaar te zijn naar een ander. Het brengt wel een enorme verantwoordelijkheid met zich mee, maar tempo maken ligt me wel aardig. Het was dan ook een eer om te doen. We finishten uiteindelijk in 32:37 over 10km. Gezien het parkoers en de omstandigheden en vergeleken met de concurrenten een uitstekende prestatie voor Jill. Haar één na beste prestatie ooit.

Om mijn eigen teamgenoten van ASICS Frontrunner niet in de steek te laten, ben ik ook nog daarna gestart op de massastart 5km. Uiteraard was ik te moe om mijn eigen ambities nog na te streven, maar de lol was er niet minder om. Ik finishte nog steeds in een acceptabele 15.33 op de 5km.  Op het moment dat ik zelf in actie kwam werd er ook nog in Madrid, Enschede en Wenen gelopen op diverse afstanden van 5km tot aan de marathon. Er sneuvelden vele persoonlijke records, er maakten een aantal een debuut op de marathon en sommige behaalden hun één na beste prestatie ooit in moeilijke omstandigheden. Kortom, in meerdere opzichten een geslaagd weekend.

 

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »