METEEN VERSLAAFD NA EERSTE LOOPTRAINING

Alweer een hoogtepunt voor de twaalf leden van het Silvana Running Team: de eerste looppassen op weg naar de Acht van Apeldoorn.

Dinsdagavond was het zover: onder leiding van trainer Dennis Licht betrad het Silvana Running Team de atletiekbaan van AV’34 in het Orderbos. En dat op een van de mooiste atletiekaccommodaties in het land. De speciaal geselecteerde groep bereidt zich onder deskundige leiding voor op de 8-kilometerwedstrijd van de Midwinter Marathon Apeldoorn (3 februari 2019).

Coach Licht, teamlid van Running 20/20, kijkt met veel voldoening terug op het debuut van zijn twaaftal: “Het was magisch om met ze de baan op te gaan. Ze waren dolenthousiast over het feit dat ze nu ook echt konden gaan hardlopen. Ook ontdekten ze dat het meer was dan alleen rondjes rennen.”

Coördinatie

“Iedereen heeft van de fysiotherapeut en mij een individueel trainingsprogramma gekregen en daar horen per loper ook eigen oefeningen bij. Variatie is daarbij het belangrijkste, waarbij je moet denken aan zaken als de coördinatie, flexibiliteit en kracht. Ook wilden enkelen wat bijscholing hebben op het gebied van hun looptechniek. Anderen moeten simpelweg eerst beter leren bewegen.”

Behoefte

Eerder kwam de groep al bij elkaar voor onder meer een kennismaking, een medische test, het passen van kleding en een loopschoenanalyse. Licht: “De trainingen zijn ook niet voor iedereen hetzelfde, omdat ze allemaal hun eigen doelen en een eigen niveau hebben. Na het echte werk, op de atletiekbaan, werd er nog met een drankje erbij gezellig na gekletst. Ook daar bleek wel behoefte aan.”

De leukste reactie na afloop, aldus Licht, kwam van een loopster die al meteen de smaak te pakken had. “Dat ik dit nooit eerder heb gedaan, zei ze al na deze eerste training. Ze lijkt nu al verslaafd en wil ze zich na deze trainingsperiode meteen bij de lokale atletiekvereniging AV’34 gaan aanmelden.”

Bekijk ook het verslag van Omroep Gelderland van deze eerste training:

Door: Ysbrand Visser – Running 20/20

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »