Persoonlijk record voor Dennis Licht, na keuze voor de Acht van Apeldoorn als voorbereiding op de marathon

Het plan was om de Asselronde te lopen, maar het werd de spectaculaire Acht van Apeldoorn. En daarin liep Dennis Licht naar een vijfde plaats én persoonlijk record (23.10 minuten).

,,Met pijn in mijn hart heb ik gekozen toch niet de mooiste afstand, de 25 kilometer, te lopen, maar het bleek, zeker achteraf, een goede keuze. Dit past beter in mijn opbouw naar de marathon van Rotterdam”, aldus de 28-jarige Beekbergenaar, die begin april zichzelf voor het eerst echt wil testen op een marathon. ,,Ik zit nu middenin de training daarvoor. De snelheidsprikkel van deze wedstrijd kon ik goed gebruiken.”

De 38-jarige hardloper, die inmiddels ook zijn eigen bedrijf in hardloopbegeleiding heeft, is de eerste om toe te geven dat werken en hardlopen voor hem ideaal te combineren is. ,,Ik loop natuurlijk nog veel mee met de mensen die ik begeleid. Dat houdt mij meer dan fit. In ieder geval zit het met mijn basisconditie nog steeds erg goed en behoud ik op deze manier vooral heel veel plezier in het lopen.”

Concurrentie

De regionale concurrentie ontbrak wel bij deze editie. Licht, ook ambassadeur van de marathon, zegt hierover: ,,Het is jammer dat er niet echt opvolging is. Het ontbreekt aan structuur binnen hardlopend Apeldoorn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er vandaag geen talent langs de kant stond. Hopelijk krijgt ook het hardlopen door deze nieuwe editie een boost onder de jeugd. Ik heb in ieder geval ontzettend genoten vandaag en gun dat andere mensen ook.”

Tess van Randtwijk (nr 16) gebruikte de Acht van Apeldoorn als voorbereiding op de NK 3000 meter en NK Cross. © Pim Velthuizen

Hardlooptalent

Eén van de Apeldoornse hardlooptalenten die vandaag wel aan de start stond was Tess van Randtwijk. ,,Ik zit nu middenin mijn crossseizoen, maar deze wedstrijd wilde ik absoluut niet missen. Ook al woon ik nu in Nijmegen voor mijn studie psychologie, deze wedstrijd in Apeldoorn moest ik lopen.” Ze deed dat niet onverdienstelijk in een tijd van 29.22 minuten. ,,Ik ben daar tevreden mee. Ik heb echt alles gegeven en kon het laatste stuk maar moeizaam doorkomen. Maar ik heb echt heel veel plezier gehad met veel bekenden langs de kant van het parcours.” Komende weken maakt Van Randtwijk zich op voor de NK 3000 meter en NK Cross.

Asselronde

Gert-Jan Wassink kondigde vooraf nog aan dat hij inmiddels echt wel topsporter af is, maar loopt vervolgens wel na een knappe vierde plaats op de Asselronde (25 km). ,,Ik train nu veel minder dan vroeger, dus ik voel me geen topsporter meer. Maar het ging vandaag wel heel erg lekker.” Vooraf was nog niet duidelijk op welke afstand de Apeldoorner zou uitkomen. ,,Ik had wat last van mijn hamstring en de afgelopen drie weken mijn nieuwe bedrijf geopend. Maar uiteindelijk was ik vanochtend fit en heb ik toch voor die 25 gekozen.” En dat was geen verkeerde keuze, want tot 19 kilometer liep hij mee met de koplopers. ,,Toen ze gingen versnellen kon ik niet mee. Erg jammer, want ik had toch graag nog podium gelopen. Maar ik heb vooral erg genoten van het Apeldoornse publiek. Dat heeft mij er aan het einde wel doorheen geholpen.”

Verdere plannen heeft Wassink nog niet concreet. ,,Vroeger plande ik alles naar een wedstrijd toe. Nu kijk ik welke wedstrijd ik kan doen als ik me fit voel. Dat geeft een stuk minder druk en werkt goed. Dat had ik misschien al wel eerder in mijn carrière moeten doen”, vertelt hij lachend.

Foto in header beschikbaar gesteld door: Pim Velthuizen (https://www.pimvelthuizen.nl/) @fotograafpimvelthuizen

 

 

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »