PODCAST: DENNIS LICHT TE GAST IN ETAPPE 11 VAN VERA KOEDOODER

Vera ging in gesprek met de altijd enthousiaste oud-topatleet Dennis Licht. Geboren en getogen op 30 mei 1984 in Apeldoorn en woonachtig in Beekbergen (gem. Apeldoorn). Goed voor in totaal 20 medailles op Nederlandse kampioenschappen op verschillende onderdelen (3000m steeple, 5000m outdoor, veldlopen, 3000m indoor). En deelnemer geweest aan E.K.’s en W.K. atletiek. In februari 2017 zwaaide hij af als topsporter. Hoe gaat het nu met hem? 

Hij is naast gezinsman o.a. ook ambassadeur van de Midwinter Marathon Apeldoorn, co-commentator en ondernemer is van twee bedrijven. Waar hij voornamelijk mensen coacht en begeleid naar een vitaler, plezieriger en sportiever leven. Hij analyseert ook nog even de status van de huidige topsport in Nederland. En daarbij mist hij heel erg het code woord: plezier. Het was zo’n inspirerend gesprek, dat Vera na haar tweede zwangerschap weer voor het eerst haar hardloopschoenen gaat aantrekken!

Verder is het een leuk gegeven dat Dennis en Vera veel overeenkomsten hebben: Op dit moment beiden 37 jaar oud, even lang en bijna even zwaar met 1.83m en 68/69kg. Dennis als hoofdsport hardlopen en ondersteunende sport wielrennen. Vera als hoofdsport wielrennen en als ondersteunende sport hardlopen (met dan wel de nodige atletiek/hardloopwedstrijden in de jeugdjaren waaronder zilver op het N.K. Scholieren veldloop). Dennis studeerde aan de Johan Cruyff Academy (HBO), Vera deed de Johan Cruyff College (MBO) en de International Master in Sportmanagement op het Johan Cruyff Institute (post HBO). Dennis woont zijn hele leven in gemeente Apeldoorn en Vera woonde de laatste zes jaar van haar sportcarrière ook in Apeldoorn. Beide sportcarrières duurden tussen 2000 en 2016. Vera zwaaide af tijdens het N.K. Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn in december 2016 en Dennis in februari 2017 tijdens de hardloopwedstrijd Acht van Apeldoorn. Zowel Dennis als Vera hebben in de afgelopen jaren zo nu en dan co-commentaar gegeven voor Omroep Gelderland. En last but not least hebben ze beiden inmiddels 2 kinderen. Dennis twee dochters van 3 en 1 jaar oud, Vera twee zoontjes van 3 en 1 jaar oud. En oh ja, ze zijn allebei eigen ondernemer!

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »