Review ASICS Nimbus 25 door Dennis Licht

“De meest comfortabele hardloopschoen ooit gemaakt”, met die insteek is de Nimbus 25 gelanceerd. Een paar weken geleden kreeg ik de mogelijkheid om de Nimbus te testen. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik in eerste instantie best geschrokken was. De schoenen hebben een echte gedaantewisseling ondergaan. Nu de schoen officieel te verkrijgen is, deel ik jullie mijn persoonlijke bevindingen. Vertel ik jullie wat er veranderd is en voor welke type training deze schoenen geschikt zijn.


De eerste indruk

In eerste instantie ben ik niet direct weg van de schoenen, vooral ook omdat elke keer als ik een paar schoenen ontvang om te testen van ASICS, de kleuren zelden overeenkomen met de kledinglijn waar ik dan in loop. Ik ben best wel ijdel en wil graag dat mijn schoenen matchen met mijn outfit. Niet zo raar toch? 😉

Ik herken de Nimbus schoenen overigens niet meer terug in de nieuwste versie. Ik heb eerder het idee dat ik een paar Novablast-schoenen heb ontvangen met de veelheid aan foam. De schoen ziet er ronder en breder uit. Ik weet niet of het een compliment is, maar ik moet eerder denken aan HOKA’s waar veel mensen op hardlopen. En dat vind ik geen mooie schoenenmerk. Verder is het Gel-pad niet meer zichtbaar. Gelukkig lees ik dat de gel-pad die de schoen zo comfortabel maakt verborgen is in de buitenzool. Ik heb dus gemengde gevoelens bij deze schoenen. Misschien dat het hardlopen op deze schoenen mij wel kan overtuigen?

Het eerste gevoel

Zodra ik hem aantrek, krijg ik het gevoel op inderdaad een hele dikke zool te lopen. Het voelt bij de eerste instap comfortabel, maar tegelijkertijd heb ik het idee dat ik op een matras van traagschuim sta. Ik mis het directe contact met de grond. De hele ontwikkeling van schoenen met steeds meer demping, steeds meer foam krijg je bijna de indruk dat je lijf zelf niks meer hoeft te doen. Je moet voeten en onderbenen ook weer niet teveel verwennen, vind ik. Ondanks de dikte van de zool ben ik positief verrast door het gewicht van de schoen. Het bovenwerk heeft een prettige pasvorm. Het is ademend en vormt zich als een sok om je voet en de tong van de schoen is weer prettig vastgemaakt aan de binnenzijde, zodat deze niet verplaatst. Wel voelt de schoen wat breder aan dan al mijn andere paren Nimbus. Ik hoop niet dat ik teveel ga schuiven in de schoenen.

De eerste run

Ondanks mijn kritische houding voelen de eerste stappen fan-tas-tisch! Je merkt niet dat je op dikke zolen loopt en door de rondingen wordt je direct geholpen in het op juiste wijze afwikkelen van je voet. Ik ben dan ook positief verrast. De schoenen voelen enorm licht en ‘bouncy’ aan. Hoewel ik al bekend met het foam dat een extra boost kan geven in elke stap, voelt dat toch ook erg goed gelukt bij deze schoenen. Het support de landing, het ondersteunt de afzet. Ik ervaar dat als prettig. Dit zonder dat het ten koste is gegaan van stabiliteit. Iets wat ik dus mis bij de Dynablast en Novablast type schoenen. Ik kan dus concluderen dat ze schoenen niet alleen wat extra stabiliteit en comfort geven, maar ook de ‘elastische energie teruggave’ ondersteunt zodat je ook merkt dat je met deze duurloopschoenen een tikkeltje sneller te kunnen lopen dan de meeste van dit soort. Wel heb ik helaas moeten opmerken dat bij lange duurlopen ik de schoenen net een klein tikkeltje te breed vind en bij wat hoogtemeters maken ik teveel ga schuiven in de schoenen met als gevolg dat ik nu een gebutste grote teennagel heb. Gelukkig wel zonder blaren. Er blijft dus bij mij enigszins een lichte twijfel of deze schoenen geschikt zijn voor mij. Over het geheel ben ik positief en adviseer ik met alle liefde deze schoenen zelf uit te proberen of aan te schaffen. De Nimbus is en en blijft een pareltje.

Voor welke type trainingen geschikt?

De ASICS Gel-Nimbus 25 is een echte allrounder. Natuurlijk is deze schoen perfect voor de lange rustige duurloop. Wel gebruiken op vlakke ondergrond, zoals de openbare weg, fietspaden of vlak harde zandpaden, want in het bos is hij minder geschikt. De zool kent verder bij nat weer iets minder grip helaas. Je merkt dan bij hoge snelheid en korte contacttijd dat je iets van grip mist. Voor de meeste (recreatieve) lopers zal dit dé ideale schoen zijn om aan het assortiment toe te voegen.

Kort samengevat:

  • De ASICS Gel-Nimbus 25 is lichter als de voorgaande modellen
  • Het gel-pad is gelukkig nog steeds aanwezig om dat comfortabele gevoel te geven
  • Het foam geeft je een ultieme ervaring van snelheid in je duurloop
  • Het bovenwerk voelt als een fijne sok
  • De Nimbus zijn in zeer verschillende kleursamenstellingen te krijgen, fijn dat je keuze hebt!

Sinds 1 februari online verkrijgbaar bij de hardloopspeciaalzaak en online in de webshop.

 

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »