SAMEN UIT, SAMEN THUIS

Het echtpaar Arian en Iris Essenstam, uit het Silvana Running Team, begon maart vorig jaar samen met hardlopen als ontlading voor hun drukke banen als manager.

Het duo werd onlangs geïnterviewd door Stedendriehoek, waar elke week wel een hardloper aan het woord komt uit het door Dennis Licht getrainde Silvana Running Team. De groep van twaalf wordt in veertien weken klaargestoomd voor de Acht van Apeldoorn tijdens de Midwinter Marathon op zondag 3 februari.

Het koppel Essenstam, bestaande uit de 46-jarige Arian en de 39-jarige Iris, was al eerder aan het hardlopen: “We trainden destijds al om 5 kilometer te kunnen hardlopen in een half uur. Dat was meteen onze eerste kennismaking met het hardlopen en erg leuk,” vertelde Arian tegen Stedendriehoek. Door een blessure van Iris kwam de klad er echter in en verdween de motivatie.

Gemakkelijk

De oproep voor het Silvana Running Team op Omroep Gelderland werd de ommekeer. En hoe! Wat lopen jullie gemakkelijk, heeft coach Dennis Licht al een paar keer gezegd.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »