Terugblik: ASICS World Ekiden 2021!

Op 14 november organiseerde ik samen met mijn collega Johann de Jong de ASICS World Ekiden. In tegenstelling tot de meeste deelnemende teams kwamen wij live bijeen om deel te nemen aan deze virtuele Japanse estafetteloop. Startend vanuit het Loop Expertisecentrum in Apeldoorn, liepen we een prachtige marathon over de Veluwe. In dit blog een terugblik op deze succesvolle dag.

Master Looptechniek

Voor al onze deelnemers hadden we een leuk programma in elkaar gezet. Om van dit evenement een echt hardloopfeestje te maken organiseerde we eerst een masterclass Looptechniek waarin we alle ins-en-outs deelden over een goede looptechniek. Dit deden we aan de hand van een demonstratie van ons 5D loopanalysesysteem in ons Loop Expertisecentrum.

Briefing deelname Ekiden

Na deze masterclass volgde een briefing met de laatste instructies omtrent de Runkeeper-app. Een uitleg over het parkoers en de logistieke uitdaging die een estafetteloop met zich mee brengt, want hoe kom je nu weer terug naar start? Welnu, door met herstarts te werken en lopers aan elkaar te koppelen én weten waar je moest starten. Zo was iedereen altijd op tijd op startlocatie als ook weer op tijd terug bij de finish. Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken. Nu snap ik waarom een Ekiden altijd een vaste start- en finishlocatie kent. Dat is zoveel makkelijker, want dan hoef je niet over de logistiek na te denken. Toch was dit ons super goed gelukt.

3, 2, 1, start!

Uiteindelijk zijn we om half 11 gestart op het Jean Monnetpark in Apeldoorn. De eerste etappe liep richting de bossen nabij de Julianatoren, de tweede etappe ging over de Amersfoortseweg richting het Aardhuis. De derde etappe voerde de teams over Assel richting Hoog Soeren, waarna we in de vierde etappe ons begaven op het Lammertspad richting Berg & Bos. Vervolgens langs het spoor tussen Apeldoorn en Barneveld weer terug naar Assel. De voorlaatste etappe ging over Radio Kootwijk terug richting het Loop Expertisecentrum, waar het laatste wisselpunt ter hoogte van de schaapskooi in Hoog Buurlo plaatsvond.

Finish

Nadat iedereen gefinisht was sloten we onze dag af met een heerlijk stuk appeltaart en koffie in het Loop Expertisecentrum. Met een boel blije gezichten en een hele reeks aan prachtige foto’s gemaakt door atletiekfotograaf Coen Schilderman, was het tijd om afscheid te nemen. Met op de klokken 3 prachtige finishtijden voor onze teams in resp. 3:09, 3:26 en 3:56. Het meest gehoord aan het eind van de dag? Ondanks het gemis van een echt evenement, is een virtuele run waarbij je in estafettevorm loopt, iets wat toch het beste in mensen naar boven haalt. Je kunt toch net iets meer, dan dat je alleen op pad gaat. Al met al een geslaagde dag voor alle deelnemers.

Foto credits: Coen Schilderman Fotografie ®

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »