WEBINAR | DE HAMSTRINGBLESSURE

Veel hardlopers kijken te snel naar hun voeten en hun schoenen als oorzaak van hardloopblessures. In dit webinar bekijken we de biomechanische oorzaak van hamstringklachten en hoe we eventuele klachten kunnen behandelen en voorkomen.

Om wat verheldering te scheppen in dit webinar starten we met eerst met een stukje theorie en anatomie van de hamstring.

We leggen de nadruk daarbij op hamstringsklachten van duursporters. En dus niet over acute hamstringrupturen, die we vaak zien bij explosieve sporters, zoals sprinters.

Naast algemene factoren zoals kracht en lenigheid is nu toch wel de gedachte dat hamstringklachten vaak ontstaan bij lopers met onvoldoende lage rugstabiliteit. Vooral het lopen op lage snelheden met een ‘passieve’ loopstjl geeft dan problemen. Je ziet deze klachten dan ook – heel typerend – bij vaak minder goede en minder ervaren hardlopers. Stabiliteit van de heupen en de knie als ook starten met excentrische oefenvormen voor de hamstrings, samen met stabiliserende rugoefeningen, zijn naar de huidige inzichten de juiste aanpak.

Daarom zullen we in dit webinar ook vooral heel praktisch aan de slag gaan en een aantal oefenvormen met jullie delen om een meer belastbare hardloper te worden. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen.

Dit webinar wordt gegeven door hardloopcoach en personal trainer Dennis Licht, Johann de Jong sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper van Isokin Training & Therapie.

Je ontvangt NA INSCHRIJVING een bevestiging van je registratie per e-mail.

 

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »