RUNNINGEXPERTS JOHANN DE JONG EN DENNIS LICHT ORGANISEREN WEBINAR VOOR HARDLOPERS

Als hardloper kun je nu niet terecht voor een blessureconsult bij een fysiopraktijk en daarom hebben Johann de Jong van Isokin Training & Therapie en Dennis Licht, de handen ineengeslagen en organiseren zij de komende periode Webinars rondom het thema hardloopblessures.

Johann de Jong, bewegingswetenschapper en sportfysiotherapeut: “in onze eerste Webinar geven we antwoord op de vraag hoe blessures ontstaan rondom de heup en hoe je deze kunt oplossen. Nu we onze hardlopers nog niet kunnen ontvangen bieden we een online mogelijkheid aan om met hun vragen te komen”.

Dennis Licht, licht verder toe: “veel hardlopers kijken te snel naar hun voeten en hun schoenen als oorzaak van veel hardloopblessures. Echter, het is een feit dat hun problemen meestal hoger in de beweegketen de oorzaak zit. Vaak is het zo dat we de biomechanische oorzaak van veel (maar natuurlijk niet alle) hardloopblessures kunnen herleiden tot problemen in biomechanica van heup en bekken”.

“Zeer vaak moeten we bij deze groep lopers gaan werken aan kwaliteit van bewegen van de heup tijdens het hardlopen. Daarvoor is het nodig om een goede heupfunctie te verkrijgen met de focus op mobiliteit, kracht en stabiliteit van de heup en de omliggende spieren en is een goed gebruik van deze spieren (omgaan met adequaat kunnen aanspannen van de heupspieren bijvoorbeeld) ontzettend belangrijk om een goede looptechniek te kunnen laten zien”, aldus de Jong.

Interesse in dit Webinar? Schrijf je hier in. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Duur

circa 1 uur (Je kunt de Webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. )

Aantal registraties

Maximaal aantal deelnemers is 100.

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »