ZWEEDS BEDRIJF BELOONT SPORTEND PERSONEEL MET EXTRA VAKANTIEDAGEN

Nieuw project
Mimer AB, kampte al lange tijd met een hoog ziekteverzuim. Het bedrijf besloot daarom een project te starten: werknemers die vaker gingen sporten en dit bijhielden in een digitaal trainingsboek, kregen een vijfde van de sporttijd als extra vakantie. Ook kregen ze een pas om sportlessen te volgen of konden ze het abonnementsgeld van hun sportgeld declareren.

Daling ziekteverzuim
Mensen die wekelijks zo’n drie uur bewegen, kunnen dus ruim dertig uur extra vakantie verdienen. Meer dan driekwart van de medewerkers van Mimer AB deed uiteindelijk mee en het ziekteverzuim in het bedrijf daalde in de twee jaar dat het project gaande is met 30 procent. Het bedrijf is dan ook niet van plan om het project te stoppen.

Positieve effecten
Volgens Wivecka Ljungh, hoofd HR van het bedrijf, heeft het sporten veel positieve effecten. Mensen nemen namelijk minder langdurig ziekteverlof op en werknemers geven aan beter te slapen en minder hoofdpijn, nekpijn, buikpijn en vermoeidheid te voelen. Ook voelen ze zich fitter en zijn ze vaak ook gezonder gaan eten.

Top 10
Het project werpt z’n vruchten af: Mimer AB eindigde vorig jaar in de top-tien van een Zweedse ranglijst van beste plekken om te werken.

Wilt u ook uw personeel vitaler maken?  Wij organiseren beweeg- en vitaliteitsprogramma’s op maat voor particulieren en bedrijven.  Neem eens een kijkje op de pagina businessrunning & vitaliteit voor meer informatie of nodig ons gerust uit voor een vrijblijvend gesprek.

Bron: telegraaf.nl

Foto credits: André  Roodhuizen Fotografie – roodhuizen.nl

Laatste nieuws

Vallende sterren

Het is vrijdagavond 19 augustus en ik zit samen met mijn vriendin voor de TV, want het WK Atletiek in Budapest is gestart met de

Lees verder »